Plasma CNC

Echipamente CNC profesionale dotate cu sursă de plasmă
Hyperthem
și servomotare Panasonic

plasma cnc

1530 Pro
1500 x 3000 mm

2060 Pro
2000 x 6000 mm

Materiale prelucrabile

Oțel

Inox

Aluminiu

Dotări standard Plasma CNC

Portal mobil

Spre deosebire de consola mobila, portalul mobil este sustinut pe ambele laturi ale batiului, iar deplasarea de-a lungul axei Y este asigurata prin actionarea a doua servomotoare de 750W fiecare, cu miscare sincronizata, care asigura o viteza de deplasare mare.

Masă cu lamele

Asezarea materialului pe suport format din lamele cu profil dedicat. Include cuva pentru colectarea deseurilor, confectionata din inox cu grosime de 3 mm.

Servomotoare Panasonic

Datorita acuratetii si a vitezei superioare, servomotoarele sunt folosite indeosebi in dotarea CNCurilor industriale. Acestea sunt asistate de servo-drivere.

Panou de comandă

Pozitionat ergonomic in partea din fata a utilajului. Interfata intuitiva cu acces rapid la functiile principale. Permite import de fisiere in diferite formate.

Unitate de lucru Hypertherm - USA

Powermax 85, sunt sisteme de taiere cu plasma de 85 A manuale si mecanizate, adecvate pentru o gama larga de aplicatii. Sistemele Powermax utilizeaza aer sau azot pentru a taia metale conductive electric, precum otelul slab aliat, otelul inoxidabil sau aluminiul.

Technologia Smart Sense™
permite reglarea automata a presiunii gazului în functie de modul de taiere si de lungimea cablului pistoletului pentru o taiere optima. Taierea prin contact la capacitate maxima gratie duzei de protectie care reduce acumularea de zgura, pentru o taiere mai lina. Sistemul Powermax 85 poate taia grosimi de pana la 32 mm si perfora grosimi de pana la 19 mm. 

Interfata CNC si racordarea FastConnect™ a pistoletului sporesc versatilitatea pentru utilizarea atat manuala cat si mecanizata. Circuitul Boost Conditioner™ compenseaza variatiile tensiunii de alimentare ceea ce ofera performante imbunatatite pe linii cu tensiune scazuta, generatoare de curent si tensiune fluctuanta.

unitate de lucru hypertherm plasma cnc rubiq

THC (Torch Height Control) de ultima generatie

Include doi senzori de proximitate pentru pozitionarea corecta a pistoletului in functie de setarile stabilite de operator.
Include functii avansate pentru un control precis al pistoletului:
1. Functia IHS (Initial height Sensing) cu doua viteze de lucru;
2. Ajustare voltaj in functie de caracteristicile materialului, cu afisaj digital;
3. Pozitie anti-coliziune care permite reglarea inaltimii optime a pistoletului pentru a preveni uzura prematura a consumabilelor;
4. Mod de lucru automat sau manual;
5. Urmarire proces de lucru asistata de LEDuri dedicate fiecarei etape din proces.

Lubrifiere centralizată

Dotata cu pompa automata, cu posibilitatea de setare a intervalului de lubrifiere. Eficienta pentru mecanismele in miscare pe toate cele 3 axe.

SOFT FASTCAM cu LICENȚĂ

Pachetul de programe FastCAM este realizat într-o structura modulara, majoritatea modulelor componente fiind independente, fiind posibila utilizarea lor ca soluții software de sine stătătoare.

Modul FastCAM NC Drawing Editor - modul CAD NC

Este un modul software CAD extrem de puternic destinat desenării rapide, dezvoltării si transmiterii ulterioare pentru prelucrare NC a oricărei componente pentru profilare 2D. Cu un meniu intuitiv, extrem de simplu de utilizat, oferă toate opțiunile necesare pentru a realiza un profil oricât de complex.

Reprezinta o solutie integrata de desenare si postprocesare (nu aveti nevoie de alt program CAD)

▪ Importa/exporta fisiere in format DXF, IGES si optional DSTV, HPGL, etc.

▪ Permite tiparirea la imprimanta a desenului de executie la scara dorita

▪ Permiteextragerea si editarea componentelor dintr-un desen de ansamblu

▪ CAD Clean elimina automat entitatile duplicat sau neesentiale pentru prelucrare (ex. linii de lungime 0) care incarca inutil un desen de executie

▪ CAD Compress> reducerea entitatilor dintr-un desen pentru a obtine un cod NC optim

▪ Permite lucrul cu CAD Layers pentru generarea de informatii pentru prelucrarea NC (prin intermediul modulului Fast PATH), de exemplu atunci cand se doreste gravarea unui text sau desen pe o foaie de tabla fara strapungerea acesteia

Modul FastNEST Interactive

Modul software de croire pentru optimizarea consumului de material (amplasarea optima a pieselor de prelucrat pe foaia de material). Optimizeaza utilizarea materialului prin realizarea tiparelor de taiere pentru piese de forme complexe. Permite amplasarea de componente de forme diferite pe aceeasi foaie de material. Executa estimarea necesarului de material pentru o comanda data.
▪ Datele de intrare (componentele) pot fi sub forma de cod NC, sau fisiere CAD (DXF- toate versiunile, CAM sau optional, IGES si DSTV). Genereaza automat tiparul de taiere si permite interventia ulterioara a utilizatorului pentru optimizarea acestuia. Permite realizarea tiparului de taiere atat pentru semifabricate standardizate cat si pentru bucati de material ramase din prelucrari anterioare
▪ Important: in cazul in care aveti de executat mai multe piese dintre care unele, de dimensiuni mai mari, au goluri, materialul ce urmeaza a fi taiat pentru realizarea acestora este vazut si utilizat de catre program drept o oportunitate pentru amplasarea pe acesta a altor piese de dimensiuni mai mici ceea ce conduce la pierderi minime de material si implicit la reducerea semnificativa a costurilor
▪ Permite interventia utilizatorului in program pentru mutarea, rotirea, adaugarea sau stergerea de componente din tiparul creat. Recunoaste piesele sub forma lor reala un triunghi este vazut ca un triunghi, un inel ca si un inel, etc si le trateaza ca atare. Este de asemenea extrem de usor de utilizat. Poate lucra in unitati de masura ale sistemului metric sau imperial (inch).

Modul FastPLOT

Modul de verificare, editare si sortare a codurilor NC generate. Permite afisarea sub forma grafica a piesei de prelucrat precum si a traseelor de taiere, a punctelor de intrare-iesire, curse in gol, etc. Desenul rezultat poate fi listat la imprimanta. Fast PLOT oferă posibilitatea modificării manuale a programului NC daca se considera necesar. Are inclusa de asemenea o componenta de costuri – calculează prețul final pentru o piesa data luând in considerare pretul materialului si costurile de prelucrare. Permite listarea la imprimanta a codului NC in format text.

▪ Cu ajutorul modulului FastPLOT, un program NC poate fi convertit intr-un fisier CAD (ex. DXF), o optiune extrem de utila atunci cand desenul original al piesei a fost pierdut si/sau sunt necesare modificari ale acestuia.

▪ Permite modificarea dimensiunilor pieselor cu o anumita valoare ce poate fi un procent, un factorsau o dimensiune finita. Fast PLOT permite sortarea codurilor NC continand procese multiple. Inacest fel, de exemplu se poate stabili ca operatiunile de gravare sa fie executate inainte de taierea pecontur.

▪ Este permisa schimbarea tipului de postprocesor NC (de ex. daca aveti mai multe tipuri decontrollere NC). De asemenea, este posibila conversia automata a unui cod NC de la un tip decontroller la altul (de ex. daca ati achizitionat un model mai nou de masina) sau de la o operatiune laalta (ex.: de la debitare cu plasma la debitare cu oxi-gaz). Acest modul permite amplasarea automatape o foaie de tabla de dimensiuni date, pana la utilizarea completa, a piesei pentru care a fostgenerat codul NC.

Imagini realizate la clienți

Automatizați producția

Oferim consultanță în alegerea modelului potrivit firmei dumneavoastră. Completați formularul pentru a primi oferta completă.

Transport gratuit

Transportul este suportat de noi și se realizează în cel mai scurt timp posibil oriunde în România.

Asistență

Vă oferim asistență tehnică, inițiere, configurare și tutoriale despre utilizarea utilajului CNC.

Montaj

Realizăm punerea în funcțiune și instructajul de bază gratuit la dumneavoastră.

Garanție

Valabilitate 12 luni de la primirea utilajului. Se aplică pentru viciile de fabricație. 

Start Up Nation 2022

Doriți să cumpărați un utilaj RUBIQ CNC? Posibilitate de finanțare prin programul Start Up Nation 2022.

Reducere la toate echipamentele CNC!

Abonați-vă la newsletter pentru a primi reducerea.